#faaf3b
2
0
Servicis
108

La Diputació de Castelló invertirà 50.000 euros en la millora del sanejament de Les Fonts d'Alcossebre

La Diputació de Castelló participarà en els treballs que desenvolupa l'Ajuntament d'Alcalà-Alcossebre per evitar que es torne a produir el vesament que va provocar el passat estiu el tancament al bany de la platja de les Fonts. Després de la petició per part del consistori, el president de la Diputació Provincial, Javier Moliner, va prendre el compromís de col·laborar i ja ha confirmat per escrit a l'Ajuntament, a través de carta, que "allà on no arriben els nostres ajuntaments hi ha la Diputació ocupant-nos de el que preocupa als nostres pobles i la nostra gent. i aquesta situació excepcional i d'emergència requereix la nostra actuació per renovar la xarxa de sanejament en les Fonts, garantint així la qualitat mediambiental i de les platges d'Alcossebre, motor econòmic local i motiu d'orgull per a tota la província. Per això, s'habilitarà una dotació pressupostària de 50.000 euros en les modificacions del nou exercici 2018 ". Tal quantitat econòmica es destinarà íntegrament a l'obra de renovació de part del sanejament a la zona Les Fonts. Una actuació que, segons els tècnics, és necessària per modernitzar la xarxa de sanejament de la zona i contribuir així a evitar noves problemàtiques.

Per part de la Generalitat Valenciana, hi ha també el compromís expressat pel president Ximo Puig de col·laborar econòmicament. De fet, el proper 5 de desembre està prevista la visita a Alcossebre del director territorial de Presidència, Adolf Sanmartín, i el director general de l'Aigua, per tal de comprovar in situ quin tipus de contribució aporten.

Des del mes de juliol, l'Ajuntament ha realitzat un intens treball per localitzar l'origen de l'abocament, inspeccionant la xarxa de sanejament, realitzant controls en instal·lacions, pous, etc., a més d'instal·lació de dispositius per desplaçar l'abocament, el que ha suposat una sèrie de despeses econòmiques imprevistes a les quals s'ha hagut de fer front.

Etiquetes