#faaf3b
2
0
Servicis
108

Nova ruta experiencial basada en els monuments per fomentar turísticament Alcalà de Xivert

La Regidoria de Turisme d'Alcalà-Alcossebre posarà en marxa, en aquest any 2018, un nou producte turístic aprofitant l'ampli patrimoni històric i arquitectònic d'Alcalà i convertint-lo en reclam per promoure l'arribada de públic familiar i interessat en els recursos monumentals. Aquest nou projecte de dinamització turística comprèn la creació de rutes de vianants pel nucli urbà d'Alcalà, així com una cicloruta per diferents punts del terme municipal. Les rutes, suposaran la senyalització dels monuments amb panells explicatius sobre la història o característiques arquitectòniques de cadascun d'ells ubicats a l'església, el campanar, el carrer Sant Joan, la plaça Just Saragossa, la capella dels Desemparats, l'antiga presó i el carrer de la Foia. També s'instal·laran panells generals per localitzar els recursos i es col·locaran senyalitzacions de fusta i espai per photocall. Es crearan itinearios temàtics i es repartiran jocs que fomentaran la recerca dels monuments a través de proves d'enginy, un tipus d'entreteniment molt adequat per a les famílies que visiten la localitat, convertint-se així en rutes experiencials.

Les rutes tenen també el seu vessant de dinamització comercial ja que els establiments comercials d'Alcalà repartiran targetes on, per cada compra, es plasmarà un segell que donarà a peu a diferents promocions. D'aquesta manera, es fomenten les compres en els establiments. La desestacionalització turística és una altra de les metes i és que la visita a monuments i patrimoni pot realitzar-se durant tot l'any i no només en temporada d'estiu.

La regidora de Turisme, Alejandra Roca, destacava que "el nostre objectiu en posar en marxa aquest nou projecte és aprofitar l'ampli patrimoni arquitectònic d'Alcalà per oferir-lo com a producte turístic i que els que ens visiten i que, en moltes ocasions, es queden a Alcossebre , visiten el nucli d'Alcalà i el coneguen i visiten els seus comerços, bars i restaurants. D'aquesta manera, es crearà una cadena de despesa que repercutirà positivament en Alcalà".